Learning to cook Venezuelan Arepa

I like so much this experience I’m living in Trinidad and Tobago for many factors, but one is special, a tasteful mix of people who comes from different countries: Colombia, Martinique, Guadeloupe, Venezuelan, England and Brazil. At moment the break there is a pleasant Babel with Spanish, English, French and Portuguese.

Each class i don´t learn only English, I have possibility to know the actual situation this countries whereof classmates’s look.

Moreover there are occasions of interesting exchanges. One example this, once in Angels School, our director Kate invited two  youngs Venezuelan boys to teach us to cook the traditional Latin American food, Arepa.

I did like this experience and more the Arepa, that now integra my menu.

Recipe bellow (English and Portuguese)

Ingredientes/ Ingredients

Dough/Massa

1 cup corn flour / 1 xícara de farinha de milho (acho que é fubá um pouco mais branco, eles trouxeram da Venezuela)

1 cup water / 1 xícara de água

½ teaspoon salt or to taste / ½ colher de sal ou a gosto

Margarine or oil / Margarina ou óleo (if you have a machine “arepeira” isn’t necessary/se tiver um aparelho especial para cozinhar Arepas não será necessário)

Recheio / filling

To taste  – Scrambled eggs, meat, or chicken, tuna, cheese, salad etc.
À gosto – Ovos mexidos, carnes, frango, atum, queijo, salada etc

Preparation/Preparo

Mix all ingredients of dough. And with hands knead well. Then make small balls. In a little oil or margarine flatten the balls in a frying pan.

Misture todos os ingredientes da massa. E com as mãos amasse bem. Em seguida, faça bolinhas. Em pouco óleo ou margarina achate as bolinhas em frigideira ou panela.

In some places there is a machine itself to make arepas called “arepeiras”.

Fry and turn until browned on both sides.

Em alguns lugares existe uma máquina própria para fazer arepas.

Deixe fritar e vire até dourar os dois lados.

Serve / Servir

Make the filling to taste. With a knife open the dough and put the stuffing inside. Ready!

Faça o recheio à gosto. Com uma faca abra a massa e ponha o recheio dentro. Pronto!

The my picture ins´t good, but the Arepa huuuummmmm!!!!!

More about :

http://pt.wikipedia.org/wiki/Arepa

http://en.wikipedia.org/wiki/Arepa

Anúncios

3 thoughts on “Learning to cook Venezuelan Arepa

  1. Não conheço nada semelhante em português, e até a origem deste prato é árabe. Mas é muito comum em países latinos como Colombia e Venezuela. Aliás esta convivência com nossos vizinhos faz me sentir uma ignorante, durante as aulas ou conversas simplesmente fica evidente que não conheço comida, música, artista, filmes quase nada da cultura dos colegas. Brasil tão perto e tão distante, vou procurar me informar mais. beijos

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair / Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair / Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair / Alterar )

Foto do Google+

Você está comentando utilizando sua conta Google+. Sair / Alterar )

Conectando a %s